Rene Bizimana

Rene Twizeye Mungu Bizimana is een danser en choreograaf uit Amsterdam. Afgestudeerd aan de Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten, SNDO (School of New Dance Development) bachelor in Choreography en aan de hogeschool Windesheim bachelor International Business and Languages.

Hij is gepassioneerd door het verkennen van het kruispunt van herinneringen en gemeenschapsvorming door middel van beweging. Geboren en getogen in Rwanda, zijn jeugd was gevuld met muziek & dans. Deze vroege ervaringen brachten hem een diepe waardering bij voor de kracht van kunst om mensen samen te brengen en een gevoel van saamhorigheid te creëren.

Door middel van zijn dans wil hij verhalen delen en vertellen door middel van beweging, in de hoop dat deze verhalen als brug zullen fungeren om positieve verandering in alle richtingen te bevorderen. Het weerspiegelt de vele aspecten van Afrika’s veelzijdige geschiedenis en ontelbare met elkaar verweven culturen.

Als danser is hij vastbesloten om de grenzen van zijn kunstvorm te verleggen en zijn lichaam te gebruiken om iets te creëren dat echt betekenisvol is.

Stichting Jongeren Cultuur Promotie Nederland
KvK-nummer: 24353884
Bank: NL49RABO0363379894
t.n.v STICHTING JONGEREN CULTUUR PROMOTIE NEDERLAND
Bezoekadres: Bijlmerplein 141
Postadres: Kanaalstraat 82 A
1054XL Amsterdam
info@foundation.nl
WhatsApp: +31 20 369 79 61
Copyright © 2024 Foundation AHHA. All Rights Reserved.