Nedda Sou

Nedda Sou haar liefde voor dans en muziek is op jonge leeftijd ontstaan. Tijdens haar pubertijd was ze zoals elke puber op zoek naar haar eigen identiteit en voelde zich erg aangetrokken tot de hip hop cultuur. De smeltkroes van muziek, dans en cultuur raakte haar tot in het diepste van haar core.

Nedda ging de uitdaging aan om zich als autodidact te ontwikkelen als danseres en reisde de wereld af om haar kennis te verbreden. Vrij kort daarna danste ze full-time en ontwikkelde zij zichzelf in diverse club en straat dansstijlen die nu tot haar expertise behoren.

Nedda danste in verschillende commerciële shows en theaterproducties voor onder meer Footlocker, Nike, TMF en MTV maar vond haar roeping in het theater. Naast het maken en delen van voorstellingen, voelde ze ook de behoefte om haar passie en kennis te delen als docent en is didactische en anatomische cursussen gaan volgen.

Nedda is geïnteresseerd in het helpen van jonge mensen die opzoek zijn naar hun authenticiteit binnen dans. Nedda Sou gelooft dat mensen beter kunnen functioneren door positieve stimulatie en discipline.

We hebben allemaal het vermogen om te bewegen. Voor de ontwikkeling van ‘urban’ dansers is het essentieel om kennis op te doen over de culturele context van de stijl(en) en van je eigen achtergrond. Mijn missie is om bij studenten hierover een bewustzijn te creëren en ze te helpen in het toepassen van hun artistieke kwaliteiten in hun danstaal.