Miguel Almario

Miguel begon zijn dans- en bewegingsreis in 2004, toen hij Breakdance leerde van DVD’s, VHS tapes en uiteindelijk van andere dansers in zijn lokale Maryland scene.

Miguel is altijd een student geweest en blijft zich verdiepen in de geschiedenis en culturele context van Hip-Hop en straatstijlen. Hij studeerde onder leraren als Rashaad Hassani, Jade “Soul” Zuberi, David Castro, John Agesilas, Nedda Sou, JoJo Diggs en Edson Guiu.

Miguel heeft zijn doctoraat in de fysiotherapie behaald aan het MGH Institute of Health Professions en heeft zijn passie voor dans in de gezondheids- en welzijnssector gebracht met als doel dansprestaties en een lang leven te verbeteren – Miguel heeft samengewerkt met Nike, Snap Inc, Asa Folkhögskola en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Miguel is medeoprichter van The Arete Project, een danseducatiebedrijf dat studenten van alle leeftijden en ervaringsniveaus wil opleiden, bekrachtigen en uitrusten met tools en kennis om hun dansreis in eigen hand te nemen.

Miguel gelooft dat het opkomen voor de culturen die deze dansen hebben gecreëerd ons begrip kan verdiepen en onze ervaring met kunstvormen kan verrijken en kan helpen bij het creëren van rechtvaardige ruimten.

Stichting Jongeren Cultuur Promotie Nederland
KvK-nummer: 24353884
Bank: NL49RABO0363379894
t.n.v STICHTING JONGEREN CULTUUR PROMOTIE NEDERLAND
Bezoekadres: Bijlmerplein 141
Postadres: Kanaalstraat 82 A
1054XL Amsterdam
info@foundation.nl
WhatsApp: +31 20 369 79 61
Copyright © 2024 Foundation AHHA. All Rights Reserved.