CBRE Investment Management heeft een intentieovereenkomst met Foundation Amsterdam Hip Hop Centre en Open Space Contemporary Art Museum (Oscam) voor het continueren van huisvesting in Amsterdamse Poort getekend.

Oscam en Foundation zijn nu nog gehuisvest op tijdelijke plekken in winkelunits in de Poort. In de zomer van 2025 verhuizen ze naar een onlangs herontwikkeld gebouw naast wooncomplex Zandkasteel in Zuidoost. Deze tijdelijke huisvesting loopt vooruit op de verhuizing naar een vaste plek in het nog nieuw te bouwen ‘Cluster 8’.

Cluster 8 biedt straks ook ruimte aan een aantal andere, kleinere, culturele organisaties die de visie op cultuur in Zuidoost en de gemeenschapszin in het gebied met elkaar delen. CBRE IM, investeerder in de herontwikkeling van Amsterdamse Poort, is overtuigd van het belang en de kracht van concepten zoals die van Oscam en Foundation.

Lokale behoeftes

In de transformatie van de Poort krijgen ondernemers en cultureel-maatschappelijke organisaties de ruimte om te experimenteren en concepten op een laagdrempelige manier in de praktijk te testen. Doel hiervan is zorgen dat het aanbod is afgestemd op lokale behoeftes, om de levendigheid en aantrekkingskracht van het gebied te vergroten.

Lieske van Pelt, Directeur Amsterdamse Poort namens CBRE IM: “Deze overeenkomst bevestigt hoe blij wij zijn met Oscam en Foundation in de Poort. Dit gebied is een plek vol verhalen en historie en met een enorme diversiteit aan culturen. Beide partijen geven hier een podium aan, ieder op zijn eigen manier. Daarnaast dragen ze bij aan het verbreden van het aanbod en de openingstijden. De afgelopen jaren hebben Oscam en Foundation laten zien dat zij met hun programmering de Poort versterken.”

John Agesilas, Oprichter van Foundation: “Na drie jaar op een tijdelijke locatie zijn we blij met het zicht op een blijvende plek in de Poort. Foundation is een cultuurhuis waar alle disciplines van hiphop samenkomen en dat jongeren uit onder andere Zuidoost de kans biedt om de kernwaarden van hiphop – peace, love, unity, respect en having fun – te ervaren. We zijn dankbaar voor de voortzetting van de samenwerking met CBRE IM en onze huidige samenwerkingspartners RocVa, OBA, Imagine IC en FunX. En natuurlijk kijken we ook uit naar nieuwe samenwerkingen met andere culturele organisaties in de Amsterdamse Poort.”

Winkelgebied

Amsterdamse Poort is het belangrijkste winkelgebied in Amsterdam Zuidoost. Het centrum is een investering van het Nederlandse winkelplatform dat wordt gemanaged door CBRE Investment Management. CBRE IM is bij de totstandkoming van het bestendigen van een vaste plek in de Poort voor Oscam en Foundation begeleid door Brand The Urban Agency.

Bron: https://www.propertynl.com/nieuws/Hip-Hop-Centre-en-Oscam-houden-Amsterdamse-Poort-als-thuisbasis/d8c31a06-8e08-4471-90bb-f35ef202f6f9?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter