John Agesilas

Opgegroeid met Afrikaanse muziek, jazz, disco en funk ontdekte John op 13 jarige leeftijd hiphop en het baanbrekende B-Boying, het was duidelijk: hij werd danser. Aan het begin van zijn carrière was John één van de oprichters van de jazzdance groepen AJDJazz en Southern Roots Jazz Dancers en later lid van het collectief Fusion Allstars. Hij danste en choreografeerde voor internationale artiesten als Earth Wind and Fire, Jocelyn Brown, Sister Sledge, het Metropole Orkest, het New Cool Collective en Donna Summer. Met toewijding en gedrevenheid heeft John een carrière gebouwd op dans en muziek, ook in sectoren die voor deze kunstvormen als onconventioneel kunnen worden beschouwd.

Hij werkte als choreograaf voor Nike, Adidas, Vivienne Westwood, Evisu, Bjorn Borg en Paul Smith. In samenwerking met Mojo theater maakte hij de jazz theatershow “Intrepertationzz” en hij was MC en één van de oprichters van het collectief Risk Sound System. Met RSS werkte hij samen met gerenommeerde DJ’s en producenten. Hij co- produceerde twee House hits: ”The Sound Is Your’s” (remix, Kerry Chandler) en “Grow” met AtJazz.

Tevens is John DJ, organisator, boeker en samenwerkingspartner van ADE (Amsterdam Dance Event). John’s eigen dansfestival Summer Dance FOREVER is op dit moment één van de grootste dansfestival in de wereld. Daarnaast geeft John les aan de Amsterdamse Hogeschool voor Theater en Dans, en creëert met het ROC van Amsterdam een associate degree op het gebied van urban/theater.

John heeft een uitgesproken visie op de toekomst van de dans, deze filosofie zal hij vertegenwoordigen met de opening van zijn eigen school: FOUNDATION. Die staat voor: het sociale aspect terug brengen op de dansvloer, ‘stage presence’ te versterken op het podium en het skill niveau omhoog te krikken in de battle cultuur. Het gaat om het samenbrengen van de kennis van toen en de creatieve benadering van nu.

Terugkijkend op 34 jaar prestaties zou je kunnen zeggen dat hij de cirkel op een of andere manier weer rond maakt en terug brengt naar waar het allemaal begon, met de conclusie dat de hiphop-cultuur zijn leven niet heeft veranderd, maar het is begonnen!

We vergeten vaak waar de ontwikkelingen begonnen zijn of verliezen het besef dat deze cultuur een instrument is voor sociale verandering. Ik wil dit bewustzijn terugbrengen en laten zien dat de Hip Hop-cultuur zich aan de wortels van creativiteit bevind. Of men dat via dans, film, kunst, mode of een ander creatief veld doet, Hiphop cultuur is relevant.

Stichting Jongeren Cultuur Promotie Nederland
KvK-nummer: 24353884
Bank: NL49RABO0363379894
t.n.v STICHTING JONGEREN CULTUUR PROMOTIE NEDERLAND
Bezoekadres: Bijlmerplein 141
Postadres: Kanaalstraat 82 A
1054XL Amsterdam
info@foundation.nl
WhatsApp: +31 20 369 79 61
Copyright © 2024 Foundation AHHA. All Rights Reserved.