Jasmin Deekman

Ik ben Jasmin Elisabeth Deekman, 26 jaar. Ik ben een danser, docent en choreograaf uit Rotterdam. In 2016 deed ik auditie voor de Docent Dans opleiding op het Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, deze heb ik in 2020 afgerond. In deze opleiding kreeg ik een breed perspectief op dans vanuit een traditioneel West-Afrikaans / ritmisch dynamische invalshoek en de verschillende rollen die je kan vervullen in de danswereld. Als medeoprichter van SERIÓÓS collectief choreografeer en produceer ik voorstellingen met als bron Hip-Hop en House.

Als ik nadenk over waar het voor mij is begonnen denk ik altijd als eerst aan de muziek van mijn vader en zijn liefde voor hiphop of de theater/zang repetities van mijn moeder die ik vaak heb bijgewoond. Dat mijn moeder mij inschreef voor theaterlessen om minder verlegen te worden. Dat ik door die lessen verliefd ben geworden op dans.

Dans is voor mij verbinding. Het heeft mij enorm geholpen om dichter bij mijzelf en anderen te komen. Deze reis is natuurlijk nooit voorbij. Naast dat ik nu House mag geven bij Foundation ben ik zelf nog lang niet uitgeleerd. Ik word steeds meer verliefd op de stijl en de cultuur en kan niet wachten om te zien wat mij nog te wachten staat. Zo hoop ik nog veel dieper te duiken en door te ontwikkelen, om dat vervolgens weer terug te kunnen geven.

Stichting Jongeren Cultuur Promotie Nederland
KvK-nummer: 24353884
Bank: NL49RABO0363379894
t.n.v STICHTING JONGEREN CULTUUR PROMOTIE NEDERLAND
Bezoekadres: Bijlmerplein 141
Postadres: Kanaalstraat 82 A
1054XL Amsterdam
info@foundation.nl
WhatsApp: +31 20 369 79 61
Copyright © 2024 Foundation AHHA. All Rights Reserved.