Danimé Mvambanu

Danimé was als kind in Zeeuws Vlaanderen al dol op muziek en greep iedere mogelijkheid om te dansen aan. Toen ze 16 was startte ze in een hiphop team – verder was dans in Zeeland schaars. Haar verhuizing naar Rotterdam, waar zij ging studeren, was een openbaring voor Danimé. Ze ontdekte eerst popping en house en raakte vervolgens volledig in de ban van dancehall en de dancehall-cultuur. Sinds ze de stijl in 2011 ontdekte is Danimé zich constant blijven ontwikkelen: ze bracht een aantal bezoeken aan Jamaica om de foundation van Dancehall te onderzoeken, geeft les in de stijl en maakt de de dancehall-scène onveilig met haar crew, de Rascals.
Als mede-oprichter van de JAMDOWN community organiseert Danimé workshops, lezingen en feesten met als doel de dancehall-cultuur en vibes vanuit Jamaica zo puur en authentiek mogelijk over te brengen en door te geven.
Danimé is nog lang niet klaar met bouwen, dancehall heeft haar nog veel meer te bieden en zij wil dit graag delen. Reizen is voor haar een belangrijk doel en een middel om zich verder te ontwikkelen: Ik vind dat je een cultuur zelf moet meemaken om deze te begrijpen en ervan te kunnen leren.
Stichting Jongeren Cultuur Promotie Nederland
KvK-nummer: 24353884
Bank: NL49RABO0363379894
t.n.v STICHTING JONGEREN CULTUUR PROMOTIE NEDERLAND
Bezoekadres: Bijlmerplein 141
Postadres: Kanaalstraat 82 A
1054XL Amsterdam
info@foundation.nl
WhatsApp: +31 20 369 79 61
Copyright © 2024 Foundation AHHA. All Rights Reserved.